Discoveries Tornooi: Sporten volgens de Olympische gedachte

De naam Discoveries Tornooi is niet lukraak gekozen. Integendeel, ‘Discoveries’ zegt het al, wij willen iedereen laten kennismaken met ons tornooi, zonder druk op te leggen om te presteren. Uiteraard hoort winnen bij sport, maar ons doel is vooral de Olympische gedachte meer dan ooit uit te dragen en iedereen, van beginner tot kampioen, met een prijs én een goed gevoel huiswaarts te laten keren.

Deelnemen is belangrijker dan winnen

In 1896 stond Pierre De Coubertin aan de wieg van de eerste moderne Olympische Spelen. Een uitspraak die vaak met de Fransman geassocieerd wordt is ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’. De Coubertin wou dat deelnemers vooral plezier hadden en dat sport een uitlaatklep was. Tegenwoordig is die uitspraak misschien wat op de achtergrond geraakt maar wij willen die met ons concept van tornooien nieuw leven inblazen. Een tornooi is maar een tornooi, daardoor ging de Bierbeekse Tennisclub in 2018 op zoek naar iets totaal vernieuwend. Het doel was om de olympische gedachte meer dan ooit uit te dragen. Waar op gewone tornooien normaal gezien enkel de finalisten een prijs krijgen wilde de club ELKE deelnemer een prijs aanbieden. Zo werden niet alleen de finalisten in de kijker geplaatst, maar werd er aandacht geschonken aan elke deelnemer…het Discoveries Tornooi was geboren!

Prijzenpot van minstens 200 euro per persoon

Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, tornooien zijn voor de meeste clubs een grote bron van inkomsten en dan is het niet eenvoudig om iedereen een prijs aan te bieden. De Bierbeekse Tennisclub was echter inventief. Door het uitbrengen van een advertentieboekje met interviews en kortingsbonnen van lokale handelaars (restaurants, winkels,…) had elke deelnemer, nog voor de eerste wedstrijd gespeeld was, al een prijs op zak ter waarde van 200 euro. Ongezien in de tenniswereld.

Cijfers liegen niet, op vier jaar tijd verdriedubbelde de Bierbeekse Tennisclub haar deelnemers voor het enkel- en dubbeltornooi. Spelers en speelsters kwamen van heinde en verre naar de club afgezakt en stonden met een glimlach tot achter de oren aan de wedstrijdtafel toen ze nog voor de wedstrijd begon hun prijs kregen. Maar wat meer is, ze keren elk jaar met véél plezier terug naar het Discoveries Tornooi, een plek waar je mag presteren maar waar vooral genieten vooropstaat. Een plek ook waar elke deelnemer zich gerespecteerd voelt.

Een écht succesrecept kortom. En de reden dat we dit ook willen lanceren op andere clubs. We zijn immers van mening dat elk lid van Tennis Vlaanderen hiervan moet kunnen genieten.

Discoveries Cup

Ons doel is ook om op korte termijn een Discoveries Cup op te richten. Wie binnen de vijf jaar er driemaal in slaagt om een reeks te winnen op hetzelfde tornooi, ontvangt naast een grote beker ook nog een extra prijs.

Geïnteresseerd in een samenwerking? Laat het ons weten, wij staan u hier graag over te woord.

Contact: Karel Piot (0477/35 57 91) of via mail: karel.piot@instylediscoveries.be

Deel dit artikel:

Veel bekeken
Interessante artikelen
clix

PERSBERICHT CLIX-GROEP

De CLIX-groep, een enthousiaste groep ondernemers, hield afgelopen weekend haar demodagen op TC Tennifun Hoegaarden. De aanwezigen konden er kennismaken met het gloednieuwe concept CLIX-gravel.

Ontdek meer »