Een kruisbestuiving van zomer en winter op Tennifun

Dat het moeilijke tijden zijn hoeft geen betoog. Waar lange tijd de hoop bestond dat we door de vaccinaties opnieuw van ‘het rijk van de vrijheid’ konden genieten, heeft de realiteit ons jammer genoeg ingehaald. Het virus blijkt nog steeds zeer besmettelijk en zo moeten we ook minstens de komende maanden nog rekening houden met allerlei beperkingen en voorzorgsmaatregelen.

All Weather Tenniscourt

Maar is alles dan kommer en kwel? Welnee! In tijden waarin het door de overheid extra wordt aangemoedigd om buiten te sporten bleef TC Tennifun niet bij de pakken zitten. In samenwerking met de firma Clix-Floors werd een All Weather Tenniscourt aangelegd. Deze bestaat uit tegels die op de bestaande gravelbaan werden geplaatst, bovendien wordt er als experiment gebruik gemaakt van Clixgravel, om het gevoel van een gravelbaan zo goed mogelijk na te bootsen. Deze tegels zijn waterdoorlatend en daardoor kan er na een regenbui vrijwel meteen gespeeld worden, de hele winter door. Weg dus met het idee dat er alleen in de zomermaanden buiten kan gespeeld worden.

Verplaatsbare padelkooi

Maar er is meer! Het zal u vast al wel zijn opgevallen dat België de voorbije jaren overspoeld werd met de plaatsing van padelterreinen. Dit betekent echter vaak een serieuze kost voor een club. Daarom kwam Clix-Floors met een alternatief: een verplaatsbare padelkooi, waarbij gebruik wordt gemaakt van verplaatsbare tegels. Een win-win situatie, want de kosten voor de club zijn beperkt en daarna kan beslist worden of er interesse is om een permanent terrein te plaatsen. Dit terrein is tevens goedgekeurd door de Internationale Padelfederatie. Deze verplaatsbare padelkooi is uniek in Vlaanderen. Meer zelfs, het veld kan ook ingericht worden als multisportterrein voor onder meer basketbal (3×3) en minivoetbal. Het moge duidelijk zijn dat TC Tennifun dan ook verheugd is om als pilootclub voor de dit project te fungeren. Leden en andere geïnteresseerden kunnen zich de komende maanden dan ook uitleven op deze twee terreinen en zo ook in de wintermaanden buiten blijven sporten.

Discoveries-tornooien

Dit alles past ook in het concept van ‘Discoveries-tornooien’ die wij de komende maanden willen lanceren op verschillende clubs. Belangrijkste uitgangspunt is hier de Olympische gedachte: ‘Meedoen is belangrijker dan winnen’. Ons doel is om iedereen aan het sporten te krijgen en ook iedere deelnemer een prijs te geven. Wij willen afstappen van het concept dat alleen de winnaars in de aandacht komen. Op onze tornooien zal elke deelnemer al bij aanvang een prijzenpakket ontvangen met verschillende vouchers die hij of zij kan gebruiken bij diverse handelszaken.

In tussentijd wensen wij u alvast een fijne sportwinter en uiteraard een goede gezondheid toe!

Deel dit artikel:

Veel bekeken
Interessante artikelen
clix

PERSBERICHT CLIX-GROEP

De CLIX-groep, een enthousiaste groep ondernemers, hield afgelopen weekend haar demodagen op TC Tennifun Hoegaarden. De aanwezigen konden er kennismaken met het gloednieuwe concept CLIX-gravel.

Ontdek meer »