Flanders 25: internationaal rolstoeltennistornooi in Leuven

Op dit evenement komen niet alleen de Belgische toppers in actie, ook verschillende internationale topspelers komen er vier dagen het beste van zichzelf geven. Om te beginnen schetsen we een kleine historiek van dit tornooi. Negen jaar geleden besloten Gert Vos en Roland De Meersman, allebei jarenlang internationaal actief in het rolstoeltennis, in navolging van Wallonië ook in Vlaanderen een rolstoeltennistornooi te organiseren. Zo wilden ze de Belgische spelers de kans geven om op eigen bodem aan een internationaal tornooi deel te nemen.

VERHUIS NAAR LEUVEN

Nadat de eerste vier edities in Oost-Vlaanderen plaatsvonden werd nadien de verhuis gemaakt naar Leuven, meer bepaald naar Stade Leuven, de thuishaven van Gert Vos. Gert bereikte tijdens zijn carrière de dertiende plaats op de wereldranglijst en nam zelfs deel aan de Paralympische Spelen. Samen met het bestuur van Stade Leuven, waar hij ook trainer is, en het Leuvense stadsbestuur zetten zij hun schouders onder dit project. Met maar één doel: het beste Belgische tornooi te worden.

De stad Leuven, die het project zeer genegen is, heeft vanaf dag één zijn medewerking verleend en dit in het kader van Leuven sportstad (doelstelling om dé sportstad van het land te worden en zich ook internationaal te profileren) en sport voor allen.

Spelers uit zowat alle continenten kwamen de voorbije jaren naar het Flanders 25 tornooi. Door de jaren heen is de groep van medewerkers ook enorm gegroeid: van hulp bij catering, transport, scheidsrechters, kiné, trainingspartners, ballenjongens, terreinvegers en ga zo maar door. Tijdens het vorige tornooi werd zelfs voor het eerst een junior categorie toegevoegd.

HET ALGEMENE PROJECT

Het Flanders 25 tornooi heeft echter nog een groter doel: rolstoeltennis op de kaart zetten! De sport bekend maken bij een groter publiek door het internationale karakter van het tornooi te benadrukken. Belgische spelers de kans te geven om zo’n tornooi in eigen land en voor eigen supporters te spelen en zich zo te kunnen meten met andere spelers van over heel de wereld. Tevens opkomend Belgisch talent te laten proeven van een internationaal tornooi en ervaring te laten opdoen om zo de drempel van het spelen van internationale tornooien te verlagen.

Meer info op de website: www.flanders25.be

Deel dit artikel:

Veel bekeken
Interessante artikelen
clix

PERSBERICHT CLIX-GROEP

De CLIX-groep, een enthousiaste groep ondernemers, hield afgelopen weekend haar demodagen op TC Tennifun Hoegaarden. De aanwezigen konden er kennismaken met het gloednieuwe concept CLIX-gravel.

Ontdek meer »