Mogelijk nieuwe locatie voor Bierbeekse Tennisclub

De Bierbeekse Tennisclub kende de laatste jaren een grote toevloed aan leden. De club heeft momenteel haar thuishaven aan de Dreefstraat in het Wilderhof. Daar beschikt de club over zes buitenvelden, maar ze kan niet meer uitbreiden omdat ze in natuurgebied ligt. De gemeente Bierbeek heeft echter een alternatief klaarliggen.

“Op de plek waar de tennisclub nu gevestigd is, kan de club niet uitbreiden omdat ze in natuurgebied ligt”, vertelt de Bierbeekse schepen van omgeving Frederik de Buck tegenover VRT. “Er kan dus geen gebouw gezet worden voor binnenterreinen, een clublokaal en degelijk sanitair. Daarom zijn we al langer op zoek naar een andere locatie.”

RECYCLAGEPARK

Daarom wil de gemeente de tennisclub verhuizen naar de plaats waar nu het recyclagepark is. “Het huidige recyclagepark gaat op termijn vrij komen omdat we dat gaan verplaatsen naar het industrieterrein van Haasrode”, zegt de Buck. “Het recyclagepark ligt in landbouwgebied, maar wordt al jaren niet meer gebruikt voor de landbouw. De locatie is ook mooi afgeschermd van de buurt met een bosje ernaast. We zouden dat bosje kunnen uitbreiden zodat de hele site van de nieuwe tennisclub een groene buffer wordt.”

UITBREIDEN

Op de nieuwe locatie zou de club ook over veel meer terreinen kunnen beschikken, zo zou er plaats zijn voor vier outdoor velden, vier indoor velden en vier padelterreinen. “In de onmiddellijke buurt zijn er geen woningen die geluidsoverlast zouden kunnen ondervinden en het bosje zorgt ook voor voldoende afscherming voor de mensen die verderop wonen”, aldus de Buck.

Er komt een openbaar onderzoek over de plannen voor de nieuwe tennisclub, dat start op 31 januari. Daar kunnen inwoners al hun bemerkingen kwijt. Op 8 februari organiseert de gemeente ook een online informatievergadering. 

Deel dit artikel:

Veel bekeken
Interessante artikelen
clix

PERSBERICHT CLIX-GROEP

De CLIX-groep, een enthousiaste groep ondernemers, hield afgelopen weekend haar demodagen op TC Tennifun Hoegaarden. De aanwezigen konden er kennismaken met het gloednieuwe concept CLIX-gravel.

Ontdek meer »