Voorzitter TC Tennifun: ‘Plaatsing van All Weather Court en padelkooi was een geschenk uit de hemel’

Op TC Tennifun, gelegen in het landelijke Hoegaarden, kan je sinds begin oktober buiten aan de slag op een All Weather Tenniscourt. Daarnaast kunnen leden en andere geïnteresseerden er ook proeven van padel. TC Tennifun heeft immers de primeur om als eerste over een verplaatsbare padelkooi te beschikken. Wij legden ons oor even te luisteren bij Johnny Wautraets, voorzitter en stichtend lid van het eerste uur.

Dag Johnny, kan je kort even de ontstaansgeschiedenis van TC Tennifun uit de doeken doen voor onze lezers?

“TC Tennifun is speciaal omwille van het ontstaan van de club. Eigenlijk is onze club als ‘grap’ opgestart in 1984 uit vrienden vanop het stadhuis in Tienen, we waren toen nog een feitelijke vereniging. In 1998 zijn we dan van start gegaan als ‘echte’ club met eigen accomodaties en hebben we een vzw opgericht. Vervolgens hebben we ook een eigen jeugdopleiding uit de grond gestampt met fantastische trainers als Frederic, Philippe en Philip. In het begin beschikten we over drie tennisterreinen, daarna hebben we er nog drie extra uit eigen middelen aangelegd. Onze club wordt nu vaak als voorbeeld gesteld voor wat betreft de opbouw van een tennisclub. TC Tennifun is uniek omwille van de warmte die de club uitstraalt. We doen alles SAMEN en voor alle leden!”

Jullie ledenaantal is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Heeft dat een invloed gehad op het familiale karakter van de club?

“In 1990 hadden we ongeveer 80 leden, in 2010 waren er dat 200 en nu zitten we aan ongeveer 500 leden. Onze doelstelling blijft echter het warme, sociale en familiale aspect van de club bewaren, waar zowel recreatief als competitief sporten mogelijk is, en waarbij heel veel aandacht besteed wordt aan de jeugdopleiding.”

Normaal gezien zijn jullie vooral een zomerclub, maar sinds dit jaar kan er bij jullie ook in de winter gespeeld worden op een All Weather Court en kunnen leden en andere geïnteresseerden ook proeven van de ‘padelhype’ dankzij de eerste verplaatsbare padelkooi die op jullie club geïnstalleerd is. Hoe zijn jullie tot dit initiatief gekomen?

“Wij zijn in contact gekomen met Karel Piot en na een zeer interessant gesprek overeengekomen om de All Weather Court en de padelkooi te laten plaatsen. Over de samenwerking met deze mensen kan ik niets dan positief zeggen, de heren Karel Piot en Hans Borgers komen alle afspraken na en zijn zeer gedreven en professionele mensen.”

Padel is de laatste jaren een echte hype in België. Was het voor TC Tennifun dan ook een niet te missen opportuniteit om zo’n padelkooi te plaatsen?

“Uiteraard was dit een geschenk uit de hemel. Vele leden hebben reeds gebruikt gemaakt van de padelkooi. Of we later effectief padel zullen lanceren, blijft momenteel een open vraag. We zijn wel geïnteresseerd maar blijven voorzichtig, dit omwille van financiële redenen en van de verzadiging op deze markt.”

Bedankt Johnny voor dit aangenaam gesprek en nog veel succes gewenst met TC Tennifun en uiteraard de All Weather Court en de padelkooi!

Bent u na het lezen van dit artikel ook geïnteresseerd om kennis te maken met dit concept? Op zondag 6 februari vindt er op TC Tennifun een Demodag plaats. Meer info op www.clix-floors.be .

Deel dit artikel:

Veel bekeken
Interessante artikelen
clix

PERSBERICHT CLIX-GROEP

De CLIX-groep, een enthousiaste groep ondernemers, hield afgelopen weekend haar demodagen op TC Tennifun Hoegaarden. De aanwezigen konden er kennismaken met het gloednieuwe concept CLIX-gravel.

Ontdek meer »