Bart Smeyers (Bierbeekse Tennisclub): ‘CLIX-gravel biedt eindelijk de mogelijkheid om in de winter comfortabel buiten te tennissen’

De CLIX-groep introduceerde recent CLIX-gravel, waarbij een grovere korrel wordt aangebracht op de bestaande polyproyleentegels. Op onze gastclub TC Tennifun Hoegaarden konden geïnteresseerden de voorbije weken kennismaken met dit nieuwe concept. Eén van de mensen die deze kans te baat namen was Bart Smeyers, wij laten hem hieronder even aan het woord.

*Hoe was jouw ervaring op CLIX-gravel?

“Ik speelde op een gemengd testveld, met gewone CLIX versus CLIX-gravel , ik ben een paar keer van kant gewisseld en vind de toevoeging van de gravel een belangrijke verbetering wat betreft de bots van de bal. Bij gewone CLIX schuiven de ballen door zoals op een tapijtveld, met gravel erbij wordt dit effect veel minder en gaat het meer richting gewone gravelvelden. Als je van tapijt houdt zal je liever op de zuivere CLIX spelen, gravelliefhebbers (zoals ik) verkiezen de toevoeging van gravel.”

*Wat vind je de voordelen en ook eventueel de nadelen van CLIX-gravel?

“Het voordeel is een betere benadering van gravel, doordat het ook trager wordt (ballen schuiven minder snel door) waardoor langere rally’s mogelijk zijn, ik denk dat dit vooral een voordeel is voor de betere speler die zich wil trainen voor op de echte gravel. Een klein nadeel in de zomer kan zijn dat de baan misschien een stuk sneller wordt dan gewone gravel, maar dit kan perfect opgelost worden door de baan goed nat te houden.

*Vind je het een meerwaarde dat je zo ook in de winter buiten kan tennissen?

“Met de zachtere winters vind ik het persoonlijk een grote meerwaarde om in de winter buiten te kunnen spelen. Ik probeer dit al heel lang te doen en het valt me op dat de padelspelers (zelfs beginners) veel minder bezwaar hebben over de koudere temperaturen dan tennisspelers. Eigenlijk heb ik hier geen verklaring voor waarom bij tennis zo snel naar de binnenvelden verhuisd wordt, ik denk dat hier een mentaliteitswijziging nodig is om meer tennisspelers te overtuigen dat tennis zelfs in het midden van de winter perfect buiten kan. De grootste waarde van CLIX-gravel, dat sneller is dan gewone gravel, is dat het in de winter perfect gecompenseerd wordt door de weersomstandigheden.”

*Zou je CLIX-gravel aanraden aan andere clubs en bevriende spelers?

“Ja, het is zeker een aanrader voor clubs die in de winter terreinen willen aanbieden.”

Bedankt Bart en we wensen je nog een fijn tennisjaar!

Deel dit artikel:

Veel bekeken

SOS formulier

Hebt u een locatie die u graag zou laten opleuken? aarzel dus zeker niet om ons te contacteren.