Voor Elien Vecoven heeft CLIX-gravel alleen maar voordelen: ‘Je vergeet bijna dat het niet de gewone gravel is’

Elien Vecoven is een tennisfreak in hart en nieren. In die optiek kon ze afgelopen winter kennismaken met CLIX-gravel, nadat ze vorig jaar al ervaring had opgedaan op een gewoon CLIX-terrein. Hierdoor is het mogelijk om op een comfortabele manier het hele jaar door buiten te tennissen. Elien is een fan van het eerste uur!

*Hoe was jouw ervaring op de CLIX-gravel?

“Erg aangenaam om gewoon te kunnen blijven tennissen het hele jaar door. De bots is goed, er is weinig tot geen onderhoud aan het terrein en het is ideaal voor het winterseizoen of als het veel regent. De CLIX-gravel was persoonlijk nog een verhoging in het spelplezier tegenover de gewone CLIX, vooral het gevoel van op gravel te spelen in de winter/lente, je vergeet bijna dat het niet puur gravel is.”

*Wat zijn de voordelen van de CLIX-gravel en zie je eventueel ook nadelen?

“Het allergrootste voordeel vanuit het standpunt van de club is het onderhoud, dat is quasi nihil. Soms is het wel aangeraden om de blaadjes weg te blazen. Het grootste voordeel voor mij als speelster is dat ik zowel in de winter als in de zomer ben kunnen blijven spelen. Een echt nadeel ervaar ik niet. Bij vrieskou of dauw kan je wel best goede schoenen dragen als je ’s avonds laat speelt, dan kan het iets gladder zijn, vooral op de lijnen. Maar in de zon of bij gewoon droog weer zie ik helemaal geen probleem. Een extra voordeel van de CLIX-gravel is ook dat je bij hevige regenval geen uren moet wachten tot het terrein bespeelbaar is.”

*Vind je het een meerwaarde dat je zo ook in de winter kan buiten tennissen?

“Sowieso wil ik mijn sport heel het jaar door beleven, voor clubs zonder overkapping is dit ideaal. Plus ik beweeg graag in volle buitenlucht, dat geeft toch wel een fijner gevoel en is ook meer ‘covid-proof’ tegenover een binnenhal. Ventilatie is sowieso een belangrijke factor waar we zeker in de toekomst ook rekening mee moeten houden.”

*Zou je de CLIX-gravel ook aanraden bij andere spelers en clubs?

*Absoluut, de CLIX-gravel is toch wel een must, want op gewone gravel kan je niet meer spelen in de winter. Gelukkig was de CLIX-gravel al beschikbaar voor het najaar 2021, dat toch wel zeer nat was bij momenten.”

*Zie je tenslotte nog belangrijke verschillen met de gewone gravel?

“Ik ervaarde echt weinig verschil, het is een zeer onderhoudsvriendelijk terrein.”

Deel dit artikel:

Veel bekeken
Interessante artikelen
clix

PERSBERICHT CLIX-GROEP

De CLIX-groep, een enthousiaste groep ondernemers, hield afgelopen weekend haar demodagen op TC Tennifun Hoegaarden. De aanwezigen konden er kennismaken met het gloednieuwe concept CLIX-gravel.

Ontdek meer »