HET BELANG VAN SPORT EN ONTSPANNING IN ONZE MAATSCHAPPIJ

We leven in een steeds drukker wordende wereld. Niet alleen zijn er veel verwachtingen op werkgebied, ook in onze vrije tijd en via sociale media wordt er steeds meer druk op ons uitgeoefend. Alles combineren is niet eenvoudig en daarom is het belangrijk dat je ook voldoende tijd voor jezelf neemt.

Mens sana in corpore sano

Daarom is de rol van sport en ontspanning zo belangrijk.’Mens sana in corpore sano’ oftewel ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam. Om alles aan te kunnen in het leven is het belangrijk dat je je goed in je vel voelt. En hoe kan dat beter door voldoende te sporten. Het beste kan dat nog steeds in de buitenlucht, iets waar In Style Discoveries en de Clix-groep zich ten volle voor inzetten. In de gezonde buitenlucht kan de mens zich ontspannen en nieuwe energie opdoen. Energie die hem of haar goed van pas komt tijdens de drukke dagelijkse bezigheden.

Maar er is meer, sport verbindt en verbroedert ook. Het zorgt voor meer begrip en respect voor elkaar, en daarmee voor een beter evenwicht in de samenleving. Het zorgt ervoor dat je even de dagelijkse beslommeringen kan vergeten, dat je een uitlaatklep hebt om even alle negatieve energie kwijt te spelen. Het zorgt ervoor dat je herboren thuis komt en weer vol energie en goede moed zit om verder te gaan. Met recht en reden durven we te zeggen dat sport en ontspanning de belangrijkste bijzaken zijn in ons leven.

Bindmiddel voor sociale cohesie

Het is ook hét bindmiddel bij uitstek voor de sociale cohesie, het is in tijden van diëten en gezond leven nog steeds het meest effectieve middel om een gezond lichaam te onderhouden én het is ook vaak de ideale ontspanning als vlucht uit een druk professioneel leven.

Steeds meer bedrijven en andere organisaties hebben dat ook ingezien en zetten voluit in op het ondersteunen van hun mensen in hun zoektocht naar een geschikte vrijetijdsbesteding. Zo zijn er bedrijven die inzetten op het aanbieden van sportmogelijkheden tijdens de middagpauze of bieden zij na het werk sportterreinen aan tegen een lagere prijs. Het bewijst dat ook zij beseffen dat een gezonde, frisse werkkracht hen veel meer te bieden heeft dan iemand die de stress van zijn job en/of privé-situatie nergens kwijt kan.

Pandemie

Bovendien is tijdens deze pandemie het belang van sport en ontspanning nog eens extra bewezen. ‘Blijf in uw kot’ was de logische slogan van toenmalig minister De Block in het begin van de pandemie. Maar toen er weer een klein beetje meer vrijheid was gingen mensen massaal wandelen en ontdekten verborgen parels in ons eigen landje. Mensen waren blij met wat ze hadden en genoten opnieuw van kleine dingen. Ook daar draait sport en ontspanning zeker om: genieten van kleine dingen en beseffen welke pracht de natuur ons allemaal te bieden heeft.

Tot slot willen we dan ook een oproep aan iedereen doen. Twijfel niet, ook als je een keer geen zin hebt, maar ga er gewoon voor en ga sporten, ook jij zal je nadien als herboren voelen en het gevoel hebben van de wereld aan te kunnen!

Deel dit artikel:

Veel bekeken
Interessante artikelen
clix

PERSBERICHT CLIX-GROEP

De CLIX-groep, een enthousiaste groep ondernemers, hield afgelopen weekend haar demodagen op TC Tennifun Hoegaarden. De aanwezigen konden er kennismaken met het gloednieuwe concept CLIX-gravel.

Ontdek meer »